tisdag 9 oktober 2012

Oddset Powerplay Statistik – inga H2H, relativt högt odds


Omgången onsdagen den 3:e oktober bestod endast av rena matcher, och således inga H2H, vilket skulle kunna bädda för ett högt odds om några matcher inte gick som svenska folket trodde. Eftersom denna omgång inte innehöll några H2H så skulle det även teoretisk gått att sätta ihop sin egen åttling på denna omgång av Powerplay, vilket kan vara intressant ur ett jämförande perspektiv. Omgångens matcher, procentfördelning precis innan spelstopp, omsättning samt resultatet i respektive match visas i bilden nedan (resultatet är inringat i rött):

Powerplay omgången den 3 okt 2012


Oddset blev 2743,92 vilket är ett hyfsat odds. Hade man helgarderat sju av matcherna skulle det ha kostat 2187 kr. Skulle den åttonde matchen, där man inte har någon gardering sitta, skulle man således gått plus. Hade man ha satt ihop sin egen åttling skulle oddset endast ha blivit 1786 gånger pengarna hos en viss spelsajt på nätet, alltså cirka 2/3 av oddset på Powerplay. I just den här omgången skulle det alltså ha gett ett lägre odds. Det var relativt sett en ganska låg omsättning på Oddset Powerplay den här omgången, under 1 miljon vilket säkert har att göra med att intresset för Powerplay sjunker då det är matcher från lägre serier, vilket det var i det här fallet. 

I nästa inlägg kommer en sammanfattning om omgångarna mellan den 4:e oktober till den 7:e oktober att göras. Kommer även börja lägga in mer intressant statistik under fliken Powerplay statistik - 100 omgångar, för att visa hur bland annat H2H tenderar att påverka oddset. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar